Jihočeský hejtman ocenil muže, který zachránil těhotnou řidičku

České Budějovice - Jihočeský hejtman Jan Zahradník dnes pamětní medailí ocenil třicetiletého Filipa Korostenského, který v Českých Budějovicích pomohl těhotné řidičce. Žena ve vysokém stupni těhotenství upadla 4. října při jízdě po městě do bezvědomí. Korostenský si neovládaného vozu všiml, jedoucí vozidlo zastavil a ženu zachránil před nárazem do zdi.

Korostenský stál ráno cestou do práce na křižovatce ulic Rudolfovská a Nádražní a povšiml si automobilu, který narážel do popelnic a mířil směrem do zdi domu. „Až když jsem viděl paní, která leží v bezvědomí ve vozidle se zakloněnou hlavou, tak jsem neváhal, vyskočil jsem z vozu a skočil jsem po hlavě do vozu za běhu a snažil jsem se to auto zastavit,“ řekl novinářům Korostenský, který má jako majitel odtahové služby s nehodami zkušenosti.

Z okolních automobilů pak okamžitě vystoupili další lidé a snažili se při nehodě pomoci. „Okamžitě jsem volal záchranku. Nevěděl jsem, protože nejsem lékař, co jí je. Viděl jsem, že je v bezvědomí, že jí teče z úst krev,“ popsal situaci Korostenský. Lékaři pak ženu ošetřili a za dva dny přišla i s manželem Korostenskému poděkovat. „Udělalo mi radost, že paní byla v pořádku,“ dodal Korostenský. Když se pak ženě narodila zdravá dcera, poslala mu rodina SMS zprávu.

Hejtman ocenil, jakou měl Korostenský pohotovou reakci. „Málokdo by se takto rychle rozhodl. Každý by v tu chvíli nejdříve přemýšlel nad tím, jestli tam může jen tak nechat svoje auto a jestli má vůbec šanci lidem v jedoucím autě pomoci,“ uvedl hejtman.