Škrlová pobyt ve vazbě prozatím zvládá

Praha/Brno - Barbora Škrlová strávila první noc ve vazbě ve věznici v Brně-Bohunicích. Podle dostupných informací situaci zvládá prozatím dobře. Jako jedna z klíčových postav kauzy Kuřim je ve vazbě od čtvrtka. Ženě hrozí až dva roky vězení za to, že se vydávala za dívku Aničku.

Vyšetřovatel Škrlovou dosud nevyslechl, čeká totiž na psychiatrické a psychologické posudky. Pokud se však prokáže, že je Škrlová nemocná, bude její výpověď k ničemu. Od čtvrtka se nachází za stejnými zdmi, jako jsou už od května sestry Mauerovy.

Policie nařídila, aby odborníci podrobně analyzovali duševní stav Škrlové. Její advokát dokonce zvažuje, že podá proti vzetí do vazby stížnost. „Ona nevěděla, že bude zadržená, vracela se dobrovolně,“ uvedl advokát Richard Novák. Podle policie si Škrlová pochvalovala přístup norských policistů. Ti ji kvůli strachu ze stísněných prostor nechávali přespat ve větší místnosti a zavrhli její umístění do vyšetřovací cely.

Škrlová se v Norsku vydávala za existujícího chlapce - Adama Fahrnera. Ten je teď s matkou u svých prarodičů. Podle nich mediální zájem o Adama působí negativně na jeho psychiku. Otec Adama Martin Fahrner je zřejme stále v Norsku. Novináři Frode Hansenovi se jako jedinému podařilo udělat s otcem Adama rozhovor. Na otázku, kdy přijela Barbora Škrlová do Norska, Martin Fahrner odpověděl: „To vám neřeknu. Ale prozradím vám, že ona se nechtěla vydávat za někoho jiného, k tomu ji donutili.“