V kauze Kuřim je již stíhána i babička týraného Ondry

Brno - V kauze Kuřim padlo další obvinění. Babičce týraného Ondřeje hrozí tři roky vězení za křivou výpověď. U soudu lhala o totožnosti třiatřicetileté Barbory Škrlové, kterou označila za třináctiletou Annu ze Vsetínska. Informoval o tom zpravodajský server iDnes. V minulých dnech byla z podílu na týrání Ondřeje obviněna i Barbora Škrlová.

Eliška Mauerová v loňském roce svědčila u osvojovacího soudu, který fiktivní třináctiletou Aničku svěřil do péče Kláry Mauerové. Soudkyni tehdy řekla, že Anna je dcera narkomanů, kterou v posledních letech vychovávala babička Mauerových ze Vsetínska. Když umřela, zůstala dívka bez dokladů a totožnosti sama, a sestry Mauerovy se jí proto ujaly.

Verzi mnozí zpochybňovali hned po odhalení celého případu loni v květnu. Definitivně ji smetlo ze stolu zjištění, že třináctiletá Anna nikdy neexistovala a vydávala se za ni právě Škrlová. U soudu ji podle některých médií nejméně jednou zastupovala dcera brněnského herce Viktora Skály. Jeho jméno se zatím v souvislosti s obviněním neobjevilo.

Týrání má podle policie na svědomí skupina šesti lidí, mezi nimiž je matka hochů Klára, jejich teta Kateřina, Barbora Škrlová, bratr Škrlové a další dva lidé.