Na Rozvadově vznikla asi největší česká základna pro kamiony

Rozvadov - Přesně za týden se otevře řidičům kamionů u hraničního přechodu Svatá Kateřina u Rozvadova údajně největší základna evropské sítě EUROWAG pro řidiče kamionů v České republice. Na třech hektarech vzniklo za 70 milionů korun celkem 70 oplocených parkovacích míst, nonstop střežených kamerovým systémem, bistro, obchod, sprchy a WC. V plánu je také stavba myčky a rozšíření prostoru pro stravování, řekl dnes generální ředitel W.A.G. minerální paliva Martin Vohánka.

Parkem sítě EUROWAG, která poskytuje služby řidičům kamionů po celé Evropě, projede podle odhadů 20.000 vozidel měsíčně. Zaměstná 16 lidí. Jde o třetí takové zařízení stejné značky v ČR po Praze a Chebu. Ve srovnání s pražským parkem na dálnici D1 má dvojnásobnou kapacitu. Investor, firma Netto, dceřiná společnost W.A.G. minerální paliva, má část pozemků vlastních a zbytek dlouhodobě pronajatých.
   
„Lokalita Svatá Kateřina je z pohledu přepravy nákladu nejstrategičtější v ČR. Na přípravách jsme pracovali 2,5 roku,“ dodal Vohánka. Na pozemku, kde bylo dříve tržiště, provozoval W.A.G. čerpací stanici, která ale neodpovídala standardům EUROWAG. Nový truckpark teď umožňuje sedmi kamionům oboustranné tankování s nejvyšším minutovým výkonem v ČR. „Tento komfort v Česku zatím nikdo nenabízel; u čtyř stojanů lze čerpat i AdBlue,“ řekl Vohánka. Maximální doba odbavení ve špičkách bude deset minut.
   
Síť EUROWAG tvoří stanice od Španělska po Slovinsko. „Systém je koncipován jako nízkonákladový a velkoobjemový. Díky tomu může trvale nabízet jedny z nejnižších cen v Evropě a poskytovat služby a produkty v mimořádném rozsahu a kvalitě,“ dodal Vohánka.
   
W.A.G. minerální paliva provozuje kreditní systém čerpání motorové nafty EUROWAG Diesel Credit Tank System, určený profesionálním dopravcům. Je i provozovatelem první expresní bezhotovostní čerpací stanice Tank&Go v Průhonicích u Prahy. Loňské tržby společnosti včetně mýtných transakcí dosáhly částky 4,3 miliardy Kč.