Auto muže, který unesl svou dceru do Austrálie, se našlo na německém parkovišti

Praha - U vlakového nádraží v německém Norimberku bylo nalezeno auto, v němž o víkendu unesl Novozélanďan Rodney Cowie ze Žákavy na Plzeňsku svou šestiletou dceru Charlie Terezu Vichnarovou. Nyní jsou podle údajů policie oba v Austrálii.

Informace o výskytu auta v Německu získala policie od veřejnosti. „Požádali jsme proto o prověření německou policii, a ta nás dnes informovala, že vůz byl nalezen na parkovišti u vlakového nádraží v Norimberku,“ prozradila policejní mluvčí Pavla Soukupová.

Otec Terezky dívku vyzvedl v sobotu odpoledne u její matky v obci Žákava na Plzeňsku s tím, že půjdou do cirkusu, ale zpátky už ji nepřivezl. Poté, co jej nebylo možné telefonicky kontaktovat a pokoj v penzionu, který si zaplatil do konce března, byl objeven prázdný, začala policie případ vyšetřovat jako podezření z únosu. O pomoc požádala také Interpol. V pondělí pak dívka s otcem přicestovali do Sydney, zda se zde stále zdržují, ale policisté z taktických důvodů tají.

Podle českého ministerstva spravedlnosti australský soud už dříve svěřil Terezu do péče matky. V současné situaci by měl matce pomoci Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně.