Na Plzeňsku se srazila sanitka s dvěma vozy, jeden člověk zemřel

Nevřeň - Jeden člověk zemřel dnes odpoledne při nehodě tří vozidel u obce Nevřeň na severu Plzeňska. V místech menší křižovatky ústící na výpadovku ve směru z Plzně na Karlovy Vary se srazila sanitka s nákladním a osobním vozem. Muž, který zemřel, jel v osobním autě. Řekl Jiří Filípek z Krajského hasičského sboru. Podle něj nejsou jiná zranění zjištěna.

Policejní mluvčí Josef Aubrecht řekl, že přepravní sanitka jela od Karlových Varů. Osobní vůz vjel z nezjištěných příčin do protisměru a se sanitkou se střetl. Jak se do nehody připletl nákladní vůz, podle něj ještě není zjištěno. Server Novinky.cz s odvoláním na řidiče záchranky napsal, že sanitka jela za osobním vozem, který náhle vjel do protisměru a narazil do protijedoucího nákladního auta. Náraz osobní vůz vymrštil na přední kapotu sanitky.

Nehody sanitek a s jejich účastí jsou v poslední době poměrně časté. Minulý týden havaroval přímo v Plzni vůz záchranné služby na světelné křižovatce, když její řidič nestačil dobrzdit před osobním vozem, které zastavilo na červenou. Při nárazu si třiasedmdesátiletý pacient ve vozu prořízl krční tepnu o plech, který odděluje prostor mezi pacienty a řidičem. Ve velmi vážném stavu byl převezen na jednotku intenzivní péče Fakultní nemocnice v Plzni, kde mu lékaři operací zachránili život.

V neděli 23. března se zase srazila sanitka s osobním vozem v Opavě. Na místě tehdy zemřel pětasedmdesátiletý kolemjdoucí muž, kterého po střetu aut srazil z chodníku vůz záchranné služby. Havarovaná sanitka byla přitom na cestě k sedmdesátileté ženě z Velkých Hoštic. Ta nakonec zemřela při čekání na další vůz záchranné služby, který přijel až za 12 minut.