Rychlík srazil v Nymburce dva muže pracující na dráze

Nymburk - Dva železničáře pracující na kolejích pod nadjezdem před Hlavním nádražím v Nymburce srazil dnes před 10:00 rychlík. Jeden z nich utrpěl těžké zranění a musel být letecky přepraven do Prahy, uvedla mluvčí středočeských záchranařů Nina Šeblová.

Oba zranění byli zaměstnanci Českých drah. U osmatřicetiletého muže měl zasahující lékař podezření na poranění míchy. Muž má také otevřenou zlomeninu nohy a tržnou ránu na hlavě. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a připojili jej na umělou plicní ventilaci. Poté byl letecky převezen do vinohradské nemocnice v Praze.

Druhý zhruba šestapadesátiletý muž měl zlomené obě nohy, mnohočetné tržné rány po těle a lékař nevyloučil poranění hrudníku. Skončil na chirurgické ambulanci nymburské nemocnice.

Neštěstí se odehrálo na trati vedoucí z Mladé Boleslavi. „Provoz na trati tato nehoda nijak zásadně neovlivnila. Momentálně zjišťujeme, jak je možné, že do mužů ten vlak najel,“ řekl Jan Kučera z Drážní inspekce. Bližší informace zatím nemá ani nymburská policie: „Případ vyšetřujeme, podrobnosti zatím neznám,“ řekla její mluvčí Zuzana Tuzarová.