Královéhradečtí policisté řešili čtrnáct dopravních nehod

Hradec Králové - Mezi 2. a 4. květnem šetřili královéhradečtí policisté 14 dopravních nehod, při kterých bylo pět osob zraněno lehce. V dechu jednoho z řidičů naměřili 2,6 promile alkoholu a 0,86 promile v dechu cyklisty. Celkové hmotné škody za víkend činí 913 tisíc korun.

V pátek před čtvrtou odpoledne na Pražské třídě v Hradci Králové došlo ke střetu vozidla Škoda Favorit s vozidlem Ford. Osmadvacetiletá řidička Favoritu zřejmě nedala přednost v jízdě Fordu Focus jedoucímu v protisměrném pruhu. Řidička vozidla Škoda byla s lehkými zraněními převezena do královéhradecké nemocnice. Dvaatřicetiletá řidička vozidla Ford vyvázla bez zranění. Provedená dechová zkouška na alkohol skončila u obou řidiček s negativním výsledkem. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle Škoda Favorit činí 20 tisíc korun a na vozidle Ford je škoda odhadnuta na 80 tisíc korun.

Druhá závažná nehoda se stala v sobotu odpoledne. Cizinec, který řídil BMW, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, nezvládl pravotočivou zatáčku, najel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Fabia. Poté vozidlo BMW narazilo do živého oplocení a listnatého stromu a nakonec ještě poškodilo zábradlí mostku. Vozidlo Škoda Fabia po střetu skončilo v silničním příkopu. Provedená dechová zkouška na alkohol skončila u řidiče vozidla BMW s pozitivním výsledkem 2,56 promile. Řidič vozidla BMW byl s lehkými  zraněními převezen na ošetření do tamní nemocnice, kde se rovněž podrobil vyšetření spojenému s odběrem krve.

Vydáno pod