Na Václavském náměstí hořel v noci na dnešek hotel

Praha - Celý hotel Juliš evakuovali v noci hasiči na pražském Václavském náměstí. Pod hotelem hořela prodejna se sportovním vybavením. Při požáru se nikdo nezranil. Požár vypukl kolem desáté hodiny večer. Hořet pravděpodobně začalo v polici se sportovním oblečením.

Hasiči hned po příjezdu museli vyřešit problém, jak se do prodejny dostat. „Byl problém, jak se dostat do prodejny, protože mají silný skla a nikdo z provozu tady nebyl,“ popisuje situaci velitel zásahu Josef Křen. 

Kvůli bezpečnosti evakuovali jednotky zasahujících hasičů a policistů hosty restaurace a hotelu. „Někteří hosté měli teprve přijet, tak nevím, jestli čekají venku, někteří se chtějí stěhovat,“ konstatuje recepční hotelu Jana Kelnerová.

Kromě požáru samotného komplikoval jak zásah hasičů, tak i provoz hotelu kouř, který pronikl do celého komplexu. „V některých pokojích to jde, v některých to nejde, protože jsou dost zakouřené," říká recepční Kelnerová.

Oheň dostali hasiči pod kontrolu asi po pětačtyřiceti minutách. Voda během zásahu pronikla do spodních pater budovy a v několika dalších objektech se musel kvůli bezpečnosti vypnout elektrický proud.