Lanový most opět komplikuje dopravu v Praze

Praha - Lanový most na Jižní spojce dnes opět komplikuje dopravu v Praze. Jižní spojka je před vjezdem na most ve směru na Prahu 9 podle centrálního dispečinku Autoklubu Czech Assistence na stupni čtyři. Ještě horší je situace na objízdné trase po kamiony, kde stojí dlouhé kolony vozidel. Most byl uzavřen od čtvrteční noci do nedělního podvečera, do konce oprav na něj směrem na Prahu 9 stále nesmějí nákladní automobily.

Intenzita dopravy ve Švehlově a Průmyslové ulici, kudy Lanový most objíždějí kamiony, je na stupni pět. Jižní spojka je ve směru na devátou pražskou část na stupni čtyři. V opačném směru hlásí stupeň dva, před Barrandovským mostem je ale také stupeň čtyři.

Omezený provoz na mostu kvůli opravám potrvá podle Technické správy komunikací nejspíš do konce srpna. Správa ho opravuje poté, co pracovníci v polovině srpna zjistili pokles konstrukce.

Ve směru na Prahu 5 mohou na most nákladní i osobní vozy. Nákladní automobily ale musí zpomalit na 30 kilometrů za hodinu. V opačném směru na Prahu 9 mohou na most pouze osobní automobily, rychlost je také omezena na 30 kilometrů v hodině. Nákladní doprava i nadále využívá objízdnou trasu, která vede po Švehlově a Průmyslové ulici.