Veletrh zkomplikoval dopravu v centru Brna

Brno - V centru Brna vznikají od rána dopravní problémy. Provoz je zpomalený v ulici Úvoz, která je součástí malého městského okruhu a je jednou z hlavních příjezdových tras k brněnskému výstavišti. Z dálnice D1 je ale nájezd plynulý, uvedl vedoucí jihomoravské dopravní policie Leoš Tržil. Dnes byl v Brně zahájen 50. mezinárodní strojírenský veletrh.

„Hlavní příjezdová trasa vede od dálnice, a tam je situace dobrá. V centru města sice musí policisté řídit provoz některých klíčových křižovatek, rozhodně ale nelze mluvit o dopravním kolapsu,“ uvedl Tržil. Zdůraznil, že doprava nebyla nikde zcela zastavena, jen se zpomalila. To se ale na důležitých brněnských dopravních tepnách děje v době dopravní špičky pravidelně.

Podle Tržila byla parkoviště v okolí výstaviště v 10:30 zaplněna přibližně na 70 procent. V době mezinárodního strojírenského veletrhu u něj parkuje okolo 5500 až 6500 automobilů. Situace může být horší ve středu a ve čtvrtek, kdy se brány výstaviště otevřou pro širokou veřejnost. Dnešek a úterý je na veletrhu vyhrazen pro odbornou veřejnost. Provoz na ulici Úvoz je zpomalený. Tento úsek nelze objet. Řidiči by měli zvolit zcela jiný nájezd k výstavišti. Pokud k němu zamíří od dálnice D1, tedy směrem z brněnské městské části Bohunice, dostane se k němu podstatně rychleji.

S dopravními problémy se potýká Brno v době strojírenského veletrhu od nepaměti. Veletrh patří k nejnavštěvovanějším akcím na brněnském výstavišti. Letos je situace obdobná. Situaci komplikuje uzavřená Husova ulice v centru města.