Srážka cisterny a dodávky zkomplikovala provoz na Novojičínsku, nepřežili dva řidiči

Nový Jičín - Při čelním střetu cisterny s dodávkou dnes dopoledne uhořeli dva řidiči na Novojičínsku. Nehoda zastavila provoz na hlavním silničním tahu mezi Ostravou a Olomoucí. Silnice byla neprůjezdná většinu dne, otevřela se krátce před čtvrtou hodinou.

Nehoda se stala u Starého Jičína krátce před půl jedenáctou. Dodávka se z neznámých důvodů ocitla v protisměru, dostala smyk a čelně se srazila s cisternou s nákladem cementu. Policisté uvažují o prudkém poryvu větru nebo mikrospánku řidiče dodávky. Vozidla začala po nárazu hořet a ani jednomu z řidičů se nepodařilo před plameny uniknout.

„Po střetu obě vozidla začala hořet a oba řidiči bohužel ve vozidlech uhořeli,“ popsala následky havárie mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková-Šálková. Doplnila, že dlouho nebylo možné zjistit ani totožnost zemřelých.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela uvedl, že u nehody zasahovaly čtyři jednotky. „Po prozkoumání zničených vozů jsme uvnitř nenašli žádné další osoby,“ řekl Kůdela.

Spojnice mezi Ostravou, Frýdkem-Místkem a Olomoucí byla zcela neprůjezdná většinu dne, kdy hasiči likvidovali následky nehody. Silnici zprůjezdnili v 15.50.