Policie zatím nenašla řidiče, který srazil u Ostravy dva lidi

Ostrava - Policie ještě nenašla řidiče, který v pondělí v Šenově nedaleko Ostravy srazil chodce a cyklistku, která na místě zemřela. Řidič z místa okamžitě po nehodě ujel. Policie podezírá konkrétního člověka. "Pátráme po něm. Nikdo ale zatím nebyl dopaden ani obviněn," řek mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Na otázku, zda policie hledá majitele auta, neodpověděl.

Několik hodin po nehodě policisté na Novojičínsku našli odstavené auto. Je pravděpodobné, že se jedná o vůz z nehody. Auto bylo odstavené u přehrady ve Větřkovicích a podle kriminalistů byla přední část vozu ve vodě. Auto našla hlídka městských strážníků z Kopřivnici. Kriminalisté jej prozkoumali a odebrali stopy.

Dosud neznámý řidič v pondělí ráno a rovném přehledném úseku v zastavěné části obce nejprve srazil čtyřiadvacetiletého chodce. Poté přejel do protisměru a čelně narazil do jednačtyřicetileté cyklistky. Tu odhodil deset metrů před sebe na pravou stranu. Žena na místě zemřela, mladý muž utrpěl těžká poranění.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že žena středního věku, která v době nehody byla v práci a rozvážela noviny, utrpěla při kolizi devastující poranění obličeje, zranění břicha, nohou a patrně také mozku. „Zraněný chodec byl při vědomí. Při nehodě utrpěl středně těžké až těžké poranění hrudníku,“ řek s tím, že nejprve byl muž v péči lékařů havířovské nemocnice.

Jeho zdravotní stav si ale později vyžádal, aby byl převezen do ostravské fakultní nemocnice.