Jednosměrky u zlínské nemocnice opět povedou auta jinak

Zlín – Podruhé za půl roku se zřejmě změní dopravní značení v okolí nemocnice Tomáše Bati. Na frekventované silnici jezdila auta původně v obou směrech, v posledních měsících jsou ale vedena jednosměrně. Zlínští radní novou změnou reagují na stížnosti obyvatel městské části Příluky, kterým po změně značení začala nadměrná doprava komplikovat život. V obou směrech by se kolem nemocnice mohlo opět jezdit začátkem ledna.

Radnice si od změny značení původně slibovala zklidnění dopravy kolem nemocnice. Projížděli tam mimo jiné řidiči, kteří si kolem nemocnice zkracovali cestu městem. Mělo se také zlepšit parkování pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice.

Dočkali se ale negativních reakcí obyvatel míst, kolem kterých auta jezdí teď. „Reagujeme na obrovskou nevoli lidí z oblasti, hlavně Příluků a přilehlých částí města Zlína,“ uvedla zlínská primátorka Irena Ondrová.

Nové dopravní značení komplikovalo situaci také řidičům sanitek. Kvůli jednosměrnému provozu měli problémy při výjezdech. Nepočítalo se s ním totiž při stavbě nového záchranářského střediska.

Dopravní situace a nedostatečné parkování kolem krajské nemocnice bude podle primátorky i tématem nadcházejícího společného jednání městských a krajských radních. Jedním z možných řešení by podle ní mohl být i vznik nového parkovacího domu v blízkosti nemocnice nebo stavba dalšího mostu přes řeku Dřevnici.