Uctění památky Jana Palacha zastaví dopravu na magistrále

Praha - Pořádkoví a dopravní policisté budou v pátek hlídat mimo Kongresového centra také Václavské a Palachovo náměstí. Konat se bude v těchto místech v odpoledních hodinách pietní akt k uctění památky Jana Palacha. Policie se v tu dobu chystá zastavit dopravu na magistrále. Informace zveřejnila policie dnes na svém webu.

Začátek první akce je stanoven na 14:30 v horní části Václavského náměstí, konkrétně v oblasti kašny u Národního muzea. Uskuteční se tady pietní akt k uctění památky Jana Palacha, který započne státní hymnou. Po dobu, co bude znít hymna, přibližně na čtyři minuty, bude zastaven provoz na ulici Wilsonova ve směru na Prahu 4.

Silniční provoz v centru Prahy omezí také průvod, který bude směřovat na Palachovo náměstí, kde se bude konat další pietní akt.

V Kongresovém centru se v pátek koná zasedání ministrů spravedlnosti členských zemí EU. Okolí Kongresového centra už ode dneška, kdy se tam konalo zasedání ministrů vnitra zemí EU, střeží na 500 policistů. Kolem budovy byla vytvořena bezpečnostní zóna, omezení se dotkla i dopravy.