Dva muži zemřeli v sobotu při nehodách na severní Moravě

Hodoňovice (Frýdecko-Místecko) - Dva muži zemřeli v sobotu večer při dopravních nehodách na Frýdecko-Místecku a Karvinsku. Počet obětí dopravních nehod v sobotu se tak vyšplhal na sedm, stejně tragická bilance byla i v pátek.

Nedaleko Hodoňovic srazil v sobotu kolem 21:00 automobil devětašedesátiletého chodce. O půl hodiny později zemřel v Orlové šestadvacetiletý řidič, který nezvládl řízení a narazil do stromu.

Devětašedesátiletý chodec podlehl na místě nehody poranění hlavy. Dva mladí muži, kteří ho autem srazili, utrpěli jen lehká zranění.

Mladý řidič, který v sobotu kolem 21:30 zemřel v Orlové, nezvládl rychlou jízdu. Po nárazu vozu do stromu zemřel na místě nehody.

Sobotní střet auta s chodcem je na Frýdecko-Místecku už druhým případem během jediného týdne. V pátek zemřel padesátiletý muž, kterého v Hrádku srazil při přecházení silnice polský řidič nákladního automobilu. Chodec zemřel po několika hodinách v třinecké nemocnici. Podle policie bude řidič pravděpodobně obviněn z ublížení na zdraví, za což mu hrozí až pět let vězení.