Kvůli ledovce se stala na Pardubicku řada nehod

Pardubice - Ledovka na silnicích dnes způsobila v Pardubickém kraji řadu dopravních nehod. Hasiči dopoledne vyprošťovali sedm automobilů, pět z nich skončilo na střeše. Nehody se obešly bez vážnějších zranění, informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

„Ve většině případů řidiči havarovali kvůli náledí, alespoň tak to potvrzují policisté,“ řekla Horáková.

K první nehodě hasiči vyjížděli brzy ráno na trase mezi Cholticemi a Lipolticemi na Pardubicku. Osobní auto se tam obrátilo do příkopu. Řidič se lehce zranil. Krátce poté skončilo na střeše vozidlo v obci Kočí na Chrudimsku. Tentokrát řidička utrpěla lehká zranění.

Později vyjel u obce Chýšť na Pardubicku ze silnice Ford Transit a skončil na poli. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči se také vydali k nehodě Škody Felicie. V obci Dolní Ředice se vozidlo rovněž ocitlo na poli, tentokrát koly vzhůru.

Následky dopravní nehody likvidovali požárníci i v Rozhovicích na Chrudimsku, při níž řidič utrpěl zranění a odvezli jej záchranáři. Další kolize nastala na silnici z Holic směrem na Časy, kde řidič převrátil Ford Escort na střechu.

„Zraněnou osobou ošetřila záchranná služba. Hasiči zabezpečili havarované vozidlo proti úniku provozních náplní a odpojili akumulátor,“ uvedla Horáková.

Zhruba v poledne havarovalo osobní auto u obce Vlčkovice na Orlickoústecku. Vůz skončil na střeše a hasiči museli k jeho vyproštění použít jeřáb.