Oprava Labské ulice v Pardubicích zpomaluje dopravu

Pardubice - Oprava kanalizace v Labské ulici v Pardubicích výrazně komplikuje dopravu. Ačkoliv je to krátká a úzká komunikace ve vnitrobloku domů, jde o důležitou spojku v centru města, kterou využívají stovky řidičů denně. Ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Pardubice Josef Fedák podotkl, že řidiči musejí mít trpělivost do konce června.

„Jde o část stavby Labe-Loučná, která je financovaná z evropských fondů a musí být dokončená komplet. Dopad na dopravu je samozřejmě negativní vzhledem ke všem uzávěrkám, které ve městě jsou,“ řekl Fedák.

Nejen motoristé mají v těchto dnech obtíže a nedostanou se přes město včas. I městská hromadná doprava v dopravních špičkách nabírá deset až 15 minut zpoždění, řekl ředitel Dopravního podniku města Pardubic Tomáš Pelikán.

Podle Pelikána chodí hodně stížnosti, ale když není objízdná trasa, tak nezbývá nic jiného než trpělivě popojíždět v kolonách.

Pardubice čeká příští sobotu velká akce, městem proběhne asi tisícovka účastníků Pardubického vinařského půlmaratonu. Kvůli tomu policisté uzavřou strategické silnice. Aby doprava úplně nezkolabovala, vodárny v Labské ulici zasypou vykopané díry a ulici na jeden den obousměrně zprovozní, řekl Fedák.