V Praze si řidiči obsazenost parkovišť P+R zjistí přes e-mail

Praha - Technická správa komunikací hlavního města Prahy rozšiřuje svou službu TSK info a po informacích o blokovém čištění také nabízí zdarma zasílání aktuálních dat o obsazenosti parkovišť typu P+R (park and ride), odkud mohou posádky automobilů pokračovat dál do centra metropole hromadnou dopravou. Množství a četnost zasílaných dat o záchytných parkovištích P+R si každý uživatel může nastavit podle své potřeby.

„Vyšli jsme vstříc zájmu uživatelů, kterých se za první měsíc zaregistrovalo několik set. Zároveň si od této novinky slibujeme nárůst zájmu o využívání parkovišť P+R,“ poznamenal k nové službě mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

Uživatelé si mohou vybrat zasílání informací z jednoho, z několika či ze všech parkovišť. Zároveň si určí, v jaký den (lze si nastavit jednotlivé dny, pracovní dny, víkendy či celý týden) a kdy chce aktuální informace zasílat. „Může to být i několikrát za den. Jediným omezením je frekvence po deseti minutách,“ vysvětlil Mrázek.

Zájemci naleznou odkaz na bezplatnou službu TSK info přímo na hlavní stránce společnosti www.tsk-praha.cz. K aktivaci služby je nutná registrace, po vyplnění registračního formuláře je zájemci zaslán e-mail na adresu jím uvedenou v registračním formuláři se žádostí o autorizaci. Autorizovaný uživatel se může následně přihlásit a po přihlášení si nastaví zasílání požadovaných informací.

Na TSK info tak nyní běží zasílání informací o blokovém čištění a obsazenosti parkovišť P+R. V budoucnu přibudou například informace o aktuální dopravní situaci nebo data z meteočidel, která měří ovzduší v metropoli, dodal mluvčí.