V Ostravě se (cvičně) srazil autobus s tramvají

Ostrava – Linkový autobus s tramvají se srazily v areálu ostravské společnosti Libros. Ačkoli zůstaly na místě desítky cestujících, nevyžádala si nehoda žádné skutečné zranění – jednalo se totiž o námětové cvičení Hasičského záchranného sboru ČR Hlučín. Tento útvar vznikl na začátku letošního roku a jednalo se o jeho první větší prezentaci. Podle scénáře dorazily na místo všechny složky integrovaného záchranného systémy, hlučínští hasiči asistovali s těžkou technikou. Vozidla ke srážce poskytl Dopravní podnik Ostrava, který přivezl vyřazený autobus a tramvaj.

„Přípravy celého cvičení zabraly bezmála tři dny. Vzhledem k tomu, že disponujeme těžkou technikou, byli jsme schopni celou nehodu za přispění pracovníku společnosti Libros naaranžovat sami,“ uvedl zástupce velitele hlučínských hasičů David Kareš.

Podle informací hasičů i ostravského dopravního podniku proběhlo bezproblematicky. „Byl to koncert součinnosti jednotlivých složek integrovaného záchranného systému. Myslím, že toto úspěšné cvičení jasně dokázalo, že naši lidé i technika skutečně patří k nejlepším a jsou připraveni našim spoluobčanům v případech nouze pomoci. Podobné projekty bude město Ostrava podporovat i do budoucna,“ shrnul svůj pohled na cvičení ostravský primátor Vojtěch Mynář.

Vydáno pod