Vrahem dvou dětí na Hodonínsku je pravděpodobně jejich matka

Blatnice pod svatým Antonínkem - V Blatnici na Hodonínsku našla policie těla dvou zavražděných dětí. Podle jedné z vyšetřovacích verzí zavraždila ani ne desetileté děti jejich 29letá matka. Ta se poté údajně sama pokusila o sebevraždu. Skončila v kyjovské nemocnici, kde podstoupila operaci a už je mimo ohrožení života. Policisté případ vyšetřují. Zatím existuje několik verzí, jak k tragédii došlo.

Vražedný útok se odehrál kolem 16:00. Přivolaní záchranáři nalezli v rodinném domě mrtvou dvouletou dívku, sedmiletého chlapce, usmrceného psa a těžce zraněnou mladou ženu s osmi bodnými ranami. Dětem už bohužel pomoci nemohli. Vražedný útok se odehrál v době, kdy partner ženy nebyl doma.

Co přesně se stalo, zatím nikdo neví. Podle spekulací matka připravila děti o život a pak chtěla spáchat sebevraždu. Policie to nekomentovala, ani nesdělila, jak děti zemřely. Údajně byly ubodány. Kriminalisté prohledávají místo činu a vyslýchají sousedy.

„Rodinu známe a celou událost proto neseme těžce. Příbuzným jsem za obec již kondoloval. Ještě dnes vyvěsíme na obecním úřadě černý prapor,“ řekl starosta Blatnice Josef Vavřík.

Malou obec na Hodonínsku zpráva o jejich vraždě ochromila. Na kameru se místní odmítali vyjadřovat. Rodina se ale podle nich do Blatnice přistěhovala teprve nedávno a dosud s ní nebyly žádné problémy.