Skandál u městské policie - strážník prý prodával pervitin přímo na služebně

Uničov - V Uničově mají skandál s 27letým městským strážníkem: kriminalisté ho zatkli, když přebíral drogu od výrobce pervitinu. Případ je o to závažnější, že podle vyšetřovatelů strážník drogu sám prodával, navíc přímo na policejní služebně v budově radnice. Tam prý také drogu sám užíval. Podle místostarosty Uničova Dalibora Horáka (ODS) bude muset strážník městskou policii opustit. Zadržený prý patřil mezi významné dealery v Uničově a okolí, uvedla mluvčí olomoucké policie.

Policisté zadrželi muže v pátek v Litovli. Podle mluvčí tak učinili bezprostředně poté, co si strážník převzal na zakázku vyrobený pervitin. Policie rovněž zadržela jednatřicetiletého muže, který měl drogu vařit. V jeho pronajatém bytě kriminalisté zajistili kompletní varnu, další vyrobený pervitin, marihuanu a 30 kusů balení léku, který měl údajně sloužit k další výrobě.

„Strážník výrobci pervitinu dodával léky s obsahem pseudoefedrinu a další chemikálie. Výrobce následně pervitin vyrobil a část si ponechal jako odměnu za práci. Samotný výrobce není kriminalistům neznámý, jde o již dvakrát stíhaného výrobce omamných a psychotropních látek,“ řekla mluvčí.

Policista byl prý bezproblémový

Kolegové zadrženého policisty prý neměli sebemenší podezření, žádné problémy s ním nebyly, byl jen trochu uzavřený. Také pracovní výkony odváděl standardní. Uničovská radnice lituje toho, že podobným excesům uniformovaných strážců zákona nedokážou zabránit ani náročná kritéria při jejich náboru. „Vždy je nutné to brát jako selhání jedince, nemělo by to vyvolat vášně, změnu pohledu na policii v Uničově nebo v celé republice,“ zdůrazňuje psychiatr Libor Gronský.

Údajného výrobce i distributora policejní komisař obvinil z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Oběma mužům, kteří skončili ve vazbě, hrozí až pět let vězení. Podle mluvčí policisté na případu nadále pracují a nevylučují obvinění dalších osob.