V úterý začne oprava Francouzské ulice, skončí v listopadu

Praha – V úterý začne velká rekonstrukce pražské Francouzské ulice. V úseku Blanická – Slovenská nynější dlažební kostky nahradí povrch z živice. Do 18. srpna se bude upravovat vozovka ve směru z centra, od 20. srpna do 15. listopadu ve směru do centra. Doprava bude vedena po objízdných trasách. Informoval o tom mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK) Tomáš Mrázek.

„Povede to k výraznému snížení hluku z automobilové dopravy v této lokalitě,“ uvedl. Jižní chodník naopak čeká výměna živice za mozaikovou dlažbu s historickými vzory.

Od 2. června do 20. července se dělníci zaměří na úsek mezi ulicemi Blanická - Jana Masaryka ve směru z centra, poté plynule přejdou na úsek Jana Masaryka - Slovenská, kde skončí 18. srpna. Doprava ve směru z centra bude muset ulici objíždět po trase náměstí Míru - Korunní - Chorvatská - Ruská - Francouzská. Doprava ve směru do centra bude bez omezení.

Od 20. srpna se bude pracovat na vozovce ve směru do centra. Do 16. října to bude v úseku Blanická - Budečská, poté do 15. listopadu bude následovat úsek Budečská - Slovenská. Doprava ve směru do centra povede po objízdné trase Ruská - Chorvatská - Korunní - U Vodárny - Slezská - náměstí Míru. Doprava z centra bude bez omezení.