Noční nehody blokovaly dálnice D1 i D2

Brno – Cesta po dálnici z Břeclavi do Prahy nebyla v noci na dnešek jednoduchá. Dvě vážné nehody totiž postupně uzavřely nejprve dálnici D2 ve směru na Brno a posléze i D1 ve směru na Prahu. Na bratislavsko-brněnské dálnici havaroval večer kamion, plně zprůjezdněna byla až po půlnoci. Brněnsko-pražskou autostrádu uzavřela před půl jednou v noci srážka osobního auta s dalším kamionem. Zcela uklizena byla dálnice D1 až po páté hodině ráno.

Na 8,5. kilometru dálnice D2 se stala vážná nehoda kamionu kolem půl sedmé večer. Autostráda byla poté ve směru na Brno zcela uzavřena a ve směru na Břeclav byl průjezdný pouze pravý jízdní pruh. Havarovaný kamion totiž sice jel na Brno, trosky se ale dostaly i do protisměru. Před nehodou se vytvořila asi tříkilometrová kolona, policie poté v uzavřeném směru začala odvádět dopravu na souběžné silnice na 11. kilometru.

Až kolem jedenácté hodiny se podařilo kamion vyprostit, na vozovce ale stále zůstávaly trosky. Dálnice byla poté otevřena i ve směru na Brno, ale pouze jedním jízdním pruhem. Jediný pruh zůstával otevřený i v opačném směru. Zcela byla dálnice D2 otevřena až po půlnoci.

O půl hodiny později byl dálniční tah Břeclav – Praha znovu zablokován. Na 109. kilometru dálnice D1 se srazilo osobní auto s kamionem a vozidla začala hořet. Ve směru na Prahu tak musela být tato dálnice uzavřena. Kolem jedné v noci se podařilo odstranit největší překážky, a tak mohl být otevřen levý jízdní pruh. Zcela zprůjezdněna ale byla dálnice D1 až kolem páté hodiny ráno.