Pražský provoz komplikovaly kolony, v Motole odpoledne vykolejila tramvaj

Praha - Provoz v Praze ani dnes nebyl jednoduchý, důvodem byl především silný páteční provoz. Po celý den se tvořily kolony na problematických místech města – na magistrále, v ulicích vedoucích k Jiráskovu mostu nebo na Jižní spojce. Během dne zkomplikovalo dopravu také několik nehod. Nejvýraznější vliv měla havárie v Plzeňské ulici, kde se u krematoria Motol srazila tramvaj s autem. Na místě záchranáři ošetřili řidiče z osobního vozu. Nehoda na necelou hodinu přerušila provoz na tramvajové trati mezi sídlištěm Řepy a provozovnou dopravního podniku v Motole, uvedl mluvčí dopravního podniku Ondřej Pečený.

„Tramvaj číslo 10 po nehodě vykolejila, na místě jsme zavedli náhradní autobusovou dopravu,“ řekl mluvčí dopravního podniku Ondřej Pečený. Provoz se tam podařilo obnovit kolem půl druhé.

Podle mluvčího Drážní inspekce Jana Kučery se škoda na tramvaji předběžně odhaduje asi na půl milionu korun, na autě přibližně na 400 tisíc.

Pražská doprava měla problémy i ve čtvrtek, protože ulice Švehlova byla na několik hodin uzavřena. Časně ráno tam slovinský kamion pod železničním podjezdem strhl troleje. Podle policie byl řidič, který neodhadl výšku svého kamionu, obviněn z ohrožování provozu a poškozování obecně prospěšného zařízení. Stíhán je na svobodě.

Rozsáhlý výpadek proudu, kvůli kterému nefungovaly semafory, způsobil velký kolaps dopravy i ve středu. Elektřina přestala v několika městských částech proudit v 9:30, kolony aut se začaly zmenšovat kolem poledne. Výpadek elektřiny omezil také městskou hromadnou dopravu. Metro na lince C nejezdilo deset minut, potíže měly i tramvaje například v oblasti Spořilova, Braníka nebo Hostivaře, kde nabíraly pět až 15 minut zpoždění.