Vietnamci, jejichž těla se našla v brněnské herně, byli zavražděni

Brno - Dvojice Vietnamců, jejichž těla se našla v noci na neděli v brněnské herně v ulici Cejl, byla zavražděna. Podle mluvčí brněnské policie Andrey Procházkové to vyplývá z výsledků soudní pitvy. Mluvčí však neupřesnila, jakým způsobem cizinci zemřeli. Policie stále zjišťuje motiv činu.

Vyšetřovacích verzí je zatím více. Podle jedné z nich byli vietnamská žena a muž oběťmi loupežného přepadení, další předpokládá, že se případ týká vyřizování účtů mezi vietnamskou komunitou. To ale odmítá předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Podle něj neexistuje žádná „válka mezi Vietnamci“. Dvojice podle něj zemřela na následky pobodání při loupeži.

Policie vyjela do herny v ulici Cejl na základě telefonátu na linku 158, v němž někdo oznámil, že se v podniku děje něco podezřelého. Hlídka nalezla na místě dva mrtvé. Čin se stal v brněnské problémové čtvrti.

Případ by mohl pomoci objasnit svědek. V herně se před činem pohyboval muž v montérkách - patrně dělník. Jeho výpověď by podle kriminalistů mohla být pro objasnění kauzy klíčová. Policisté žádají, aby se jim přihlásili všichni lidé, kteří minulý pátek po 14. hodině hernu v ulici Cejl navštívili.