České dráhy na začátku prázdnin posilují vlaky

Praha - České dráhy na začátku prázdnin posilují dálkové vlaky. Letos kvůli konci školního roku uprostřed pracovního týdne. Posílí tak spoje od středy až do soboty, celkem budou mít cestující k dispozici 3 000 míst navíc oproti jiným dnům, posíleno bude tak 40 spojů. Některé rychlíky do jižních Čech pak budou mít posílený provoz po celé léto. Více vozů budou mít dálkové vlaky například z Prahy do Chebu, Plzně a Českých Budějovic, posíleny budou také vlaky východním směrem, například do Starého Města u Uherského Hradiště, Vsetína, Bohumína, Brna, Bratislavy nebo Košic.

Od víkendu po celé prázdniny budou jezdit delší rychlíky na trati Praha - Příbram - Písek - České Budějovice. Více rychlíků pojede i po trati mezi Brnem a Bohumínem.

Vzhledem k většímu zájmu o cestování o prázdninách doporučují dráhy včasné zajištění rezervace míst a nákup jízdenek v předprodeji. Začátkem prázdnin se tradičně u pokladen tvoří fronty.

Kromě období počátku prázdnin posilují České dráhy soupravy například také před Velikonocemi, Vánoci nebo na Dušičky. Nejvytíženější vlaky jezdí v období Vánoc a Silvestra.