Srážka dvou aut si na Kroměřížsku vyžádala pět zraněných

Kroměříž - Při vážné dopravní nehodě dvou osobních aut se dopoledne v křižovatce u Bezměrova na Kroměřížsku zranilo pět lidí. Tři z nich jsou ve vážném stavu, a to včetně malého dítěte, uvedla mluvčí záchranné služby Hana Polešáková. Dítě ve věku asi pěti let utrpělo podle Polešákové poranění hrudníku a břicha a lékaři ho letecky přepravili do brněnské nemocnice. Havárie zkomplikovala na několik hodin dopravu ve směru k přivaděči na dálnici D1.

„V kritickém stavu jsou také žena a muž, oba sanitka odvezla na urgentní příjem do nemocnice v Olomouci,“ uvedla Polešáková. Utrpěli prý mnohačetná poranění. Další dva účastníci nehody skončili v nemocnici s lehčím poraněními.

„Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na známé křižovatce silnic mezi obcí Bezměrov a Křenovice, na silnici I/47, došlo k vážnému střetu dvou osobních aut,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové jel viník nehody po staré cestě od Kroměříže na Brno a na křižovatce nedal přednost vozidlu jedoucímu po hlavní cestě ze Zlobic na Kojetín.

Hasiči uvedli, že po bočním nárazu prorazilo jedno z aut svodidla a skončilo v příkopu. Zůstala v něm na zadním sedadle zaklíněná žena, kterou museli vyprostit.

Dopravní nehoda způsobila dopravní omezení na silnici k dálničnímu přivaděči D1. Hasiči zajistili oba vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty.

Hasiči vyprošťovali zraněnou ženu
Zdroj: www.hzs-zlkraje.cz/HZS Zlínského kraje