Z lešení v tunelu Blanka spadl dělník, zřejmě si zlomil nohu

Praha - V pražském tunelu Blanka se dnes odpoledne zranil dělník. Mluvčí stavební společnosti Metrostav František Polák řekl, že muž spadl z lešení uvnitř tunelu na úrovni ulice U Sparty v Praze 7. Muže se zlomenou nohou a s podezřením na úraz páteře odvezla záchranná služba do nemocnice. Spadl z výšky, původní informace o tom, že ho zavalily kameny, se nepotvrdily.

Záchranná služba vyjela k nehodě po 13:30. Ve stejnou dobu se o případu dozvěděla i pražská policie, podle její mluvčí Evy Kropáčové byl nahlášen jako pracovní úraz. To potvrdil i mluvčí Metrostavu. Jde o pracovní úraz, nemá to nic společného s ražbou tunelu, prohlásil Polák. Příčiny nehody podle Poláka zjistí vyšetřovací komise.

Tunel Blanka se během stavby propadl už třikrát. Dvakrát vznikl kráter ve Stromovce, naposledy se půda propadla letos v červenci u ministerstva kultury v Praze 6. Případ vyšetřuje i policie.

V souvislosti s posledním propadem Český báňský úřad (ČBÚ) uvedl, že Metrostav podcenil prevenci a neudělal dost pro zajištění bezpečnosti. Za pochybení mu proto udělil milionovou pokutu.