Při srážce tramvají v Praze se nikdo nezranil

Praha – Bez zranění se obešla nebezpečně vyhlížející srážka dvou tramvají v Plzeňské ulici v Praze. Jedna souprava narazila zezadu do další, řidič zřejmě nedokázal včas zabrzdit. Po střetu zůstal zaklíněn v kabině, vyprostit ho museli hasiči. Zranění ale neutrpěl on ani žádný zhruba ze stovky cestujících, kteří cestovali v obou tramvajích. Následky nehody odstraňoval jeřáb.

Nehoda se stala kolem druhé odpoledne u zastávky Bertramka ve směru k Andělu, jedna z havarovaných tramvají jela na lince 9, druhá na lince 16, uvedla mluvčí pražského dopravního podniku Ilona Vysoudilová. Po havárii byl zastaven tramvajový provoz na trati z Anděla k motolské vozovně, na hodinu a půl zavedl dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu. Provoz automobilů ve vytížené Plzeňské ulici nehoda nezastavila, policejní mluvčí Tomáš Hulan upozornil, že vozovka je od tramvajového pásu dostatečně vzdálena.

Okolnosti nehody jsou ale stále předmětem dalšího vyšetřování, řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Na místě zasahovala jak policie a hasiči, tak i vyšetřovatelé z pražských dopravních podniků.