Při nehodách zahynulo devět lidí, dvě ženy rozdrtil kamion

Praha – Už devět lidí přišlo o život při nehodách, které se staly během dneška. Po desáté hodině se srazilo osobní auto s nákladním nedaleko železniční zastávky v Karlovicích-Sedmihorkách. Řidička i spolucestující v osobním autě střet nepřežili. Ráno zahynul u Chotěbuzi na Karvinsku řidič starší škody, který vjel do protisměru a srazil se s dodávkou. Při podobné nehodě přišly o život i dvě mladé ženy a také jejich pes. Osobní auto, kterým cestovaly, se u Mikulova čelně srazilo s kamionem. V Praze 10 usmrtilo dopoledne vozidlo chodce. Tragická havárie se stala i na Havlíčkobrodsku, kde srážku dvou nákladních automobilů nepřežili dva lidé. Zatím poslední dnešní smrtelná havárie se stala večer na silnici mezi Plzní a Třemošnou. Starší ženu tam srazilo osobní auto. Počtem obětí se tak dnešek stal spolu s pátkem 2. července druhým nejtragičtějším dnem letošního roku.

Na silnici I/52 nedaleko Perné zřejmě nezvládla řidička svůj golf a vjela do protisměru. Výsledkem byl střet osobního vozu s polským kamionem a bezmála devítihodinová uzavírka silničního tahu Brno-Vídeň. Řidič nákladního vozu neutrpěl zranění, v osobním automobilu však zůstaly zaklíněny ostatky dvou mladých žen, pětadvacetileté řidičky a její devatenáctileté spolujezdkyně, které se vracely z Paříže. Vyprostit je museli hasiči. Podle policistů byl příčinou nehody asi mikrospánek řidičky.

Velmi podobná byla nehoda na silnici I/35 v Karlovicích-Sedmihorkách. Po srážce s nákladním autem zahynula řidička i její spolujezdec. Ve vraku zůstaly jejich ostatky zaklíněny, hasiči je museli vyprostit pomocí hydraulického náčiní. Oběti nehody byli starší lidé. „Ročníky jejich narození jsou 1929 a 1934. Bohužel další informace k nehodě zatím nejsou známé, příčina se vyšetřuje,“ uvedl mluvčí semilské policie Petr Kmínek.

Nehoda u Chotěbuzi byla důsledkem vyjetí felicie do protisměru. „Ve směru od Českého Těšína jel devětapadesátiletý řidič dodávkového vozidla Renault Master. Na mostě došlo k čelnímu střetu vozidel. Po střetu řidič osobního vozidla na místě zemřel,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Proč osmačtyřicetiletý řidič škody nezvládl řízení, zatím není jasné. Při nehodě utrpěl zranění řidič dodávky a dva jeho spolucestující.

Osmatřicetiletý řidič kamionu a jeho o dva roky mladší spolujezdec dnes zahynuli před polednem při srážce dvou kamionů mezi obcemi Kámen a Habry na Havlíčkobrodsku. Sedmadvacetiletý slovenský řidič druhého kamionu utrpěl středně těžké zranění a skončil v jihlavské nemocnici. „Řidič kamionu s návěsem nestačil zabrzdit na jedné z křižovatek a vjel do protisměru, kde se střetl se slovenským kamionem s návěsem,“ popsala nehodu mluvčí havlíčkobrodské policie Jana Mazourová. Přesné okolnosti havárie vyšetřují policisté.

Nedaleko Perné na Břeclavsku zřejmě řidička nezvládla svůj golf a vjela do protisměru, kde se srazila s polským kamionem.
Zdroj: Václav Šálek/ČTK
Vydáno pod