Autem roku je sportovní Mercedes SLS

Praha – V anketě Auto roku 2011 zvítězil sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Uspěl v boji s vítězkou konkurenční novinářské ankety Alfou Romeo Giulietta a dále s vozy Ford C-Max, BMW třídy 5 a Kia Sportage. Tyto vozy vyhrály jednotlivé kategorie ankety Auto roku 2011, celkového vítěze z nich vybírala veřejnost společně s 38člennou porotou. Do korespondenční části ankety přišlo 78 tisíc hlasů.

O přízeň veřejnosti se ucházelo nejprve 42 přihlášených automobilových novinek. Ve finále vybírala porota z pěti vozů, které měly největší úspěch v jednotlivých kategoriích – mezi vozy nižších tříd (Alfa Giulietta), vozy vyšších tříd (BMW 5), MPV (Ford C-Max), SUV (Kia Sportage) a sportovními auty (Mercedes SLS).

Vítězství supersportu od Mercedesu, který se prodává za 4,5 milionu korun – není tedy pro každého – nebylo očekávané. Odborná porota i veřejnost ocenily především jeho technickou vyspělost spojenou s emocemi. Menší důraz na cenu vítězného automobilu a větší zájem o technickou vyspělost vozu je podle organizátorů u veřejnosti novinkou.