Po střetu auta s kamionem zahynuli tři lidé

Františkovy Lázně (Chebsko) - Po střetu kamionu s osobním autem zahynuli v noci na dnešek u Františkových Lázní tři lidé. Jejich Audi A3 s německou poznávací značkou skončilo převrácené mimo silnici. S těžkým zraněním vyvázl z nehody jen jeho řidič, kterého záchranáři převezli do nemocnice. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Hasiči museli pomocí vyprošťovacích nástrojů odstranit všechny dveře, aby se do automobilu k cestujícím dostali.

Tři z nich ale byli na místě mrtví a záchranáři jim už nedokázali pomoci, uvedl Kasal. Příčinu nehody vyšetřuje policie, podle prvních informací začal řidič osobního auta odbočovat vlevo ve chvíli, kdy už ho kamion předjížděl.

„Vyjel jsem směrem od Aše a viděl jsem proti sobě osobák, který se otáčí a jede zpátky směrem na Cheb. Dal jsem blinkr, že ho objedu. A pak mi bez blinkru odbočil doleva,“ popisuje situaci řidič kamionu.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

„Viník nehody je pravděpodobně řidič z osobního vozu,“ uvedla Martina Hrušková, mluvčí chebské policie. Nehoda se stala na silnici I/21 z Chebu na Aš nedaleko františkolázeňské teplárny před vjezdem do jednoho z nočních klubů, kde už dříve zahynulo několik lidí.

Před dvěma roky to byl například motorkář. Loni v říjnu tady zemřela po dopravní nehodě dvou osobních aut řidička jednoho z vozidel.

Dnešní nehoda byla první smrtelnou havárií, při které hasiči v Karlovarském kraji zasahovali. Během úterý pak vyjížděli ke dvěma dalším nehodám, kdy se osobní auto převrátilo na střechu. V Otovicích u Karlových Varů a u Velké Hleďsebe na Chebsku ale nebylo nutné zraněné řidiče vyprošťovat, na místě je ošetřila záchranná služba.