Další případ týrání - holčička musela chodit po žhavém uhlí

Černošice - Pěstounská rodina z města nedaleko Prahy je podezřelá z týrání šestileté dívky. Holčička měla na nohách omrzliny i popáleniny. Dnes o tom informoval deník Právo. Dítě bylo umístěno do zařízení Klokánek, případ vyšetřuje policie. Podle listu dívka žila v rodině své babičky, z týrání jsou podezřelí její strýcové.

Holčičce hrozila amputace nohou

Právo uvedlo, že babička v lednu přivedla dítě do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc s tím, že už se o ni nemůže starat. Děvče bylo v tak zuboženém stavu, že je vychovatelé nechali hned odvézt do nemocnice. „Lékaři nejprve chtěli holčičce kvůli rozsáhlým omrzlinám amputovat dolní končetiny. Při ošetřování jí na chodidlech také nalezli drobné popáleniny, které zřejmě způsobilo chození po žhavých uhlících,“ sdělil listu zdroj, který si nepřál být jmenován. Lékařům se nakonec povedlo nohy dívence zachránit.

„Oznámení jsme dostali poslední týden v lednu,“ řekla mluvčí policistů Praha-západ Markéta Johnová. Dodala, že případ si převzala kriminální služba, další informace budou k dispozici, až se za dva týdny do úřadu vrátí vyšetřovatelka případu.

V rodině zůstalo další dítě, úředníci ho sledují

Podle Práva by však toto zdržení mohlo ohrozit starší sestru týrané dívky, která v rodině zůstala. Ta prý týrána nebyla. Situaci v rodině sleduje oddělení sociálně-právní ochrany dětí v Černošicích. „Ano, tento případ spadá pod nás a monitorujeme ho,“ potvrdila jedna z pracovnic úřadu.

Média nedávno informovala o podobném případu v Brně. Před soudem se tam zodpovídají rodiče obžalovaní z týrání svého osmiletého syna, kterého údajně bili, trápili hladem nebo mu dávali do bot připínáčky. Brněnské krajské státní zastupitelství nyní prověřuje, zda úřady nemohly chlapce před týráním ochránit.

Vydáno pod