Přepadení stařenky ve Varnsdorfu - zradilo ji příjmení Kohoutová

Varnsdorf – Dva maskovaní útočníci napadli dopoledne ve Varnsdorfu starší ženu. Zřejmě se omylem se domnívali, že je to matka hlavního organizátora demonstrací Lukáše Kohouta. Ten na zítřek plánuje v pořadí osmý protest proti nepřizpůsobivým. Situaci se novými opatřeními snaží zklidnit i varnsdorfská radnice.

Starší žena si cestu z obchodu zkrátila lesíkem. Tady ji přepadli dva muži se šátky na obličeji. „Dva maskovaní muži přistoupili zezadu ke 72leté ženě a shodili ji na zem, potom utekli,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

„Paní byla v šoku, ležela na zemi, brečela, pak jsme jí pomohli a posadila se, měla šrám na čele,“ popsal situaci svědek Petr Farský. Žena má shodou okolností stejné příjmení jako kontroverzní Lukáš Kohout, který je ve Varnsdorfu vůdcem protestů. Útočníci podle svědka měli při útoku říci, že se jedná o odplatu za syna. Útočníci podle šetření policie nebyli Romové.

Na zítřejší pochod dohlédne 700 policistů

Další demonstrace proti nepřizpůsobivým je naplánována na zítřek. Ohlášen je pětikilometrový pochod městem. Zda se opravdu uskuteční v této podobě, je otázkou. Trasa je totiž nezvykle dlouhá. „Ve Šluknovském výběžku bude na klid a pořádek během pochodu a demonstrace dohlížet přes 700 policistů,“ upřesnila policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Vedení radnice se snaží situaci zklidnit. Nově začala platit vyhláška o dodržování pořádku ve městě. „Měli bychom tím omezit pohyb nepřizpůsobivých, kteří popíjejí alkohol na veřejnosti a pokřikují na naše obyvatele,“ vysvětluje krok mluvčí varnsdorfské radnice Romana Macová. Radnice také plánuje zvýšit počet strážníků o třetinu a začala hledat pozemky za městem pro stavbu holobytů pro problematické spoluobčany. 

Reportáž Petry Tachecí (zdroj: ČT24)