Auto, které dřív vozilo Paroubka, nyní slouží Janouškovi

Praha - Vůz, kterým minulý týden v pátek odjel po výslechu na policii lobbista Roman Janoušek, používala dříve sociální demokracie. Janouška nyní vyšetřuje policie kvůli nehodě, při které došlo k vážnému zranění ženy. Vůz Audi A8 prý po odjezdu od policie porušil předpisy, když nezastavil na stopce.

Audi má stejnou poznávací značku jako to, v němž jezdil v roce 2008 Jiří Paroubek. Dokládají to například fotografie z nehody, kdy do vozu nabourala tehdejší mluvčí ČSSD Květa Kočová. Jízdu vozu od policejní služebny policisté vyšetřují jako přestupek. Kdo vůz řídil a komu patří, zatím není jasné.

„Pokud mi paměť dobře slouží, zmíněný automobil měl již tehdy, tedy v roce 2008, naježděno více než 200 tisíc kilometrů, a proto jej také sociální demokracie dala pryč. Co se s automobilem dělo posléze, nevím,“ sdělil Paroubek.

Janoušek minulý týden v pátek podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu jedoucího před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech. Řidička poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Žena skončila v nemocnici. Policie Janouška dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu. Obviněn byl z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Komentář Jiřího Paroubka (zdroj: ČT24)