Poštovní úřednice si měla prodejem známek vydělat osm milionů

Praha - Kriminalisté ve čtvrtek zadrželi dvaačtyřicetiletou poštovní úřednici, která měla neoprávněně prodávat známky. Poště prý způsobila škodu přes 31 milionů korun, uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová. Policisté zaměstnankyni obvinili ze zpronevěry, v případě odsouzení jí hrozí až desetiletý trest vězení, teď je ve vazbě v pankrácké věznici.

Úřednice podle mluvčí od listopadu 2009 do svého zadržení objednávala větší počty známek, které si vyzvedla přímo v tiskárně a sama je dál prodávala. Vydělala si tak zhruba osm milionů korun. „Většinu peněz si ponechala na bankovním účtu, za část ale zakoupila například chatu mimo území metropole,“ uvedla Rösslerová.   

Policii upozornila na podezřelé transakce vnitřní kontrola podniku. Kriminalisté následně ženu zadrželi v pracovní době v kanceláři. „Žena si o svém jednání pečlivě vedla detailní záznamy v elektronické podobě,“ sdělila Rösslerová. Mluvčí České pošty Marta Selicharová dodala, že zadržená pracovala na pozici referenta poštovního provozu, což je prý řadová pozice: „Takových lidí jsou desítky,“ dodala Selicharová.

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)