Paroubkovi národní socialisté schválili kandidátky pro krajské volby

Praha - Předsednictvo strany Národní socialisté - levice 21. století schválilo kandidátky pro podzimní krajské volby. O voliče se budou ucházet ve všech třinácti krajích. Lídr strany Jiří Paroubek povede boj o krajské zastupitelstvo na Ústecku.

Strana představila i své kandidáty do Senátu - v Praze to bude třeba bývalý velvyslanec Jaromír Novotný, na Ústecku pak odborový předák Jiří Cingr nebo bývalý hokejový reprezentant Jiří Šlégr.

„Ve čtyřech, pěti krajích jsme podle mě schopni se dostat do krajských zastupitelstev a mít slušný volební výsledek,“ prohlásil Paroubek, podle něhož bude kampaň probíhat klasicky jako u jiných politických stran. „To něco navíc, co my chceme, to je kontaktní - osobní kampaň. Budeme zvát lidi na náměstí měst a jiná veřejná prostranství,“ poznamenal předseda strany.

Jiří Šlégr
Zdroj: ČT24

Paroubek myslí i na parlamentní volby

Paroubek už dříve uvedl, že v příštích parlamentních volbách by chtěl pro svou stranu získat deset až dvanáct procent hlasů. Přestože se program národních socialistů podle něj shoduje s programem sociální demokracie, má ke své bývalé domovské straně značné výhrady. Domnívá se, že sociální demokracie byla za jeho působení v čele jednotná a nyní trpí dualismem.