Policisté, kteří srazili motorkáře, půjdou k soudu

Praha – Začátkem srpna došlo nedaleko pražského obchodního domu na Chodově k policejnímu zásahu, při němž dva policisté srazili mladého motorkáře a nepřiměřeným způsobem provedli zatčení. Budou stíháni pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a pro zneužití pravomocí. Na případ už v září upozornila Česká televize.

Dvojice policistů pronásledovala muže na motorce a k jeho zastavení využili vlastní vůz, kterým do něj narazili. Motorkáře to vyhodilo a narazil do zdi. Následně při zatýkání jeden z policistů chlapce mimo jiné nakopl a hrubým způsobem mu nasadili želízka. Mladík si z incidentu odnesl zlomený kotník, zhmožděnou ruku, podlitiny v obličeji a otřes mozku. Lehká zranění po nárazu do sloupu utrpěli i oba policisté. Jejich jednání prošetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů. Z výsledků inspekce vzešlo trestní oznámení, policisté jsou vyšetřováni na svobodě.

Facebook sraženého motorkáře
Zdroj: ČT24/Facebook

Motorkář před policisty ujížděl, protože neměl řidičské oprávnění na používání motorky, teprve si ho dělal. „Je zázrak, že to chlapec přežil, 99 % končí smrtí,“ řekl Pavel Kubíček, instruktor kurzů Bezpečně na motorce. Počínání dvojice policistů zachytila bezpečnostní kamera.

Události ČT 7. 9.: Brutální chování policisty (zdroj: ČT24)
Vydáno pod