Tělo vylovené z Vltavy patří ztracenému Britovi

Praha – Tělo muže, které policie včera vytáhla v centru Prahy z Vltavy, patří pohřešovanému britskému občanovi Karlu Lawovi (34). Informaci přinesla britská BBC s tím, že identitu potvrdily i britské úřady. Česká strana se k totožnosti těla dosud nevyjádřila. Law zmizel při pobytu v české metropoli v půli listopadu.

Informaci o plovoucím těle ve Vltavě dostali policisté od strážníků v neděli kolem poledne. Tělo nebylo v takovém stavu, aby šlo s určitostí hned říci, o koho jde. Mimo jiné i kvůli tomu byla nařízena soudní pitva, jejíž výsledky budou známy nejdříve v pondělí, uvedla v neděli policejní mluvčí Andrea Zoulová.

„Můžeme potvrdit smrt britského občana v Praze a jsme ve styku s tamními úřady. Jsme také v úzkém kontaktu s rodinou a pomáháme jí v této pro ni těžké době s konzulárními kroky,“ citovala dnes BBC nejmenovaného mluvčího britského ministerstva zahraničí.

Policisté hledají Brita od neděle 16. listopadu. Slavil v Praze rozlučku svého bratrance se svobodou. Podle přátel a příbuzných, kteří také byli na rozlučce, všichni v noci popíjeli a během přesunu mezi bary se skupinka rozdělila a Law se ztratil. Podle policie muž před svým zmizením užíval „v hojné míře“ alkohol a drogy. Navíc byl údajně spatřen i dva dny poté, co zmizel, a příbuzní se nemohli shodnout, kde a kdy se přesně ztratil. Kamarádi a příbuzní Lawa obvinili policii z nečinnosti a malé spolupráce s rodinou turisty.

Vydáno pod