Bezdomovec-milionář dostane ukradené peníze – ale až po Vánocích

Praha – Soud nařídil exekuci na majetek páru, který podle letního verdiktu připravil bezdomovce o výhru v loterii. Informaci přinesl Český rozhlas. Podle mluvčí Exekutorské komory ale exekuce na vilu s bazénem v Klánovicích a další majetek ještě není pravomocná, pár může dluh do 30 dnů dobrovolně uhradit. Bezdomovce, který by měl být milionářem, tak čekají Vánoce na ubytovně.

V létě rozhodl soud, že pár, který si pořídil vilu v Klánovicích, získal 30 milionů podvodem a bezdomovce, který měl na výhru v loterii nárok, okradl. Bezdomovec ale peníze, z nichž většinu měl dostat, dosud nemá. To by se mohlo změnit v lednu. „Soud proti zmíněným dvěma osobám nařídil exekuci. Jejím provedením byl pověřen Exekutorský úřad Kutná Hora. Vymáhaná částka činí více než 25 milionů korun,“ uvedla k novému vývoji mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová. Upozornila však, že exekuční řízení zatím není pravomocné. „Dlužníkům teprve plyne 30denní lhůta k dobrovolnému splnění dluhu,“ vysvětlila.

Bezdomovec František tak stráví další Vánoce na ubytovně. „Žádné peníze zatím nemám, musím čekat,“ řekl Českému rozhlasu. Situaci nyní řeší s právníkem.

Dvojici, které hrozí ztráta vily, poslal soud za podvod na šest let do vězení. Pár u soudu trval na tom, že výherní los patřil jim a František si vše vymyslel.