Politik přiznal, že přes Twitter poslal studentce fotku rozkroku

New York – Americká politika má nový skandál. Kongresman Anthony Weiner přestal zapírat a přiznal se se slzami v očích, že přes Twitter poslal mladé ženě fotku svého rozkroku. Původně se přitom vymlouval, že jeho účet na sociální síti zneužil hacker. I když oplzlou fotografii poslal sám kongresman, z funkce se odejít nechystá.

„Hluboce lituji toho, co jsem udělal, rezignovat ale nebudu,“ prohlásil Weiner. Už před týdnem přitom americká média informovala o tom, že 21letá studentka dostala od Weinera fotografii mužského rozkroku ve spodním prádle.

Jenže politik zapíral a zapíral. Nejprve tvrdil, že na fotografii není on, poté zase prohlašoval, že jeho účet na Twitteru někdo zneužil a že fotografii rozhodně neposílal. 

Jenže teď se ke všemu přiznal. Prý to není pravda a za všechno může sám. Weiner se vymlouval, že nechtěl fotografii poslat všem. Chtěl prý využít takzvaný přímý vzkaz, který se zobrazuje jen konkrétnímu adresátovi. Jenže se spletl a poslal fotografii po Twitteru normálně. Vzkazy na této sociální síti jsou přitom veřejně přístupné. „Když jsem zjistil, že jsem to poslal na Twitter, zpanikařil jsem. Okamžitě jsem fotku stáhnul a řekl jsem, že někdo zneužil můj účet,“ vysvětloval se slzami v očích politik. 

Za své chování se omluvil. Jenže teď vyplouvá na povrch, že to zřejmě neudělal poprvé. Za poslední tři roky prý nevhodně obtěžoval na internetu hned šest žen. Americký blogger navíc po politikově přiznání zveřejnil i fotografii, kterou měl Weiner poslat ženě, se kterou na internetu flirtoval. Kongresman na ní nemá košili.

Weiner, jehož manželkou je dlouholetá poradkyně Hillary Clintonové Huma Abedinová, je členem Sněmovny reprezentantů od roku 1998. V rámci demokratické strany je považován za jednoho z největších liberálů a spekulovalo se o tom, že by se v roce 2013 mohl stát starostou New Yorku.