Podezřelá zásilka uzavřela úřad německé kancléřky, nebezpečná ale nebyla

Německá policie kvůli podezřelému balíčku uzavřela okolí spolkového kancléřství v centru Berlína. Nakonec v něm ale nebyla obsažena žádná výbušnina ani nebezpečná látka. Balíček údajně odhalili zaměstnanci úřadu při kontrole došlé pošty.

Podezřelý balíček zaměstnanci kancléřství údajně odhalili  při rutinní kontrole došlé pošty. Podle bulvárního deníku Bild na zásilku zareagoval speciálně vycvičený pes. Policie následně uzavřela okolí hlavního vchodu do kancléřství a povolala speciální zásahovou jednotku. Krátce před 11:00 hod. policie okolí sídla kancléřky Angely Merkelové opět uvolnila.

„Prohledali jsme čtyři bedny. Nic podezřelého jsme nenašli. V boxech byly obyčejné poštovní zásilky,“ citoval deník zasahujícího policistu. Co se nacházelo v balíčku, na který upozornil pes, policie nesdělila. Zasedání vlády kancléřky Angely Merkelové začalo i přes uzavření prostoru před budovou podle plánu v 9:30.

Zvýšená pozornost, výbušnina na úřad dorazila před šesti roky

Do úřadu německé kancléřky však v minulosti nebezpečný balíček dorazil. Výbušninu objevili v poštovním oddělení úřadu v roce 2010. Za zásilkou tehdy stála údajně řecká krajně
levicová skupina.

Po teroristických útocích v Paříži z 13. listopadu loňského roku, při kterých zahynulo 130 lidí, panují na mnoha místech po celé Evropě zvýšená bezpečnostní opatření. Na přelomu Silvestra a Nového roku policie v Mnichově nechala kvůli informaci o hrozícím atentátu radikálů ze Sýrie a Iráku vyklidit dvě nádraží.