Češi v Německu ukradli auto a brutálně zmlátili jeho majitele

Berlín - Německý soud poslal dva Čechy do vězení za pokus o vraždu a těžké ublížení na zdraví. Muži loni brutálně napadli majitele auta, které ukradli u sasko-české hranice.  Osmadvacetiletého muže poslal soudce do vězení na 10 let a čtyři měsíce, jeho o tři roky mladšího komplice odsoudil k 6,5 roku odnětí svobody. Podle německých médií verdikt zatím není pravomocný.

Soud v německém Zhořelci dnes potrestal mnohaletým vězením dva Čechy za pokus o vraždu a těžké ublížení na zdraví. Verdikt nicméně ještě není pravomocný. 

Loni dvojice Čechů ukradla ve městě Ebersbach-Neugersdorf u české hranice automobil, jeho majitele přitom brutálně zmlátili. Německé vyšetřovatele šokovala brutalita pachatelů, oba totiž zaútočili v garáži na osmašedesátiletého seniora. Kopali ho do obličeje a bili ho i pěstmi. Muž měl po útoku četné zlomeniny právě v obličeji. 

Podle soudce Uweho Böckera se napadaný nacházel v akutním ohrožení života a přežil jen díky rychlému zásahu lékařů. Osmadvacetiletého muže poslal soudce do vězení na 10 let a čtyři měsíce, jeho o tři roky mladšího komplice odsoudil k 6,5 roku odnětí svobody.

Čechy policie dopadla díky portrétům, které sestavil svědek incidentu. Podobizny poslala policie i do Čech, kde jednoho z pachatelů poznal obyvatel Jiříkova, odkud dotyčný pochází. Jenže to už tohoto drogově závislého pachatele krátce předtím zadržela česká policie kvůli jinému trestnému činu.