Vysočina Arena se otevřela v novém hávu, čeká ji biatlonový šampionát

Premiér Petr Fiala (ODS) otevřel zrekonstruované Národní sportovní centrum Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě. První velkou akcí v areálu zmodernizovaném za zhruba půl miliardy korun bude od 7. do 18. února mistrovství světa v biatlonu.

Areál prošel celkovou rekonstrukcí stavby z let 2005 a 2006. „Vysočina Arena potřebovala upgradovat, aby byla konkurenceschopná nejen pro biatlon, ale i běžecké lyžování a horská kola,“ uvedl prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. Hodnotu rekonstrukce vyčíslil na 487 milionů korun včetně DPH, ale bez projektových prací.

Nové jsou v areálu prostory pro závodníky a servisní týmy, v tribuně E je zázemí včetně ubytování, zcela nové jsou datové rozvody a osvětlení. „Velký důraz jsme kladli na udržitelnost celého areálu, to se v dnešní době hodně skloňuje. Minimálně dvacet dalších let by aréna měla sloužit k pořádání světových soutěží. Tento areál se nyní řadí k nejlepším na světě pro biatlonové soutěže,“ řekl Hamza.

„Tento areál je významným centrem zimních i letních sportů a jeho rekonstrukce byla nutná. Chci všem popřát, aby Vysočina Arena byla v následujících dnech svědkem biatlonových medailí pro Českou republiku a aby z něj měli radost i čeští občané, kteří jej budou následně využívat,“ řekl Fiala novinářům.

Prvním závodem světového šampionátu, jehož rozpočet se pohybuje okolo 270 milionů korun, bude ve středu 7. února smíšená štafeta.

Otevření zrekonstruované Vysočina Areny (zdroj: ČT24)