Řidiči ignorují zákaz vjezdu na most přes Nové Mlýny. Není jim to ale nic platné, neprojedou

Řidiči ignorují zákaz vjezdu na most přes Nové Mlýny (zdroj: ČT24)

Řidičům, kteří jedou přes Nové Mlýny do Rakouska, se nechce objíždět uzavřený úsek a mnozí z nich na most vjíždějí i přes zákaz vjezdu.  Na mostě ale silničáři stále pracují a nedá se přes něj projet.  Řidiči se musejí vracet a hrozí jim pokuta dva tisíce korun.

Hlavní tah do Rakouska je už roky kritizovaný za absenci dálnice a nyní je cesta na jih ještě komplikovanější, protože řidiče čeká kvůli uzavřenému mostu přes Nové mlýny objízdná trasa. Někteří z nich ovšem  uzavírku nerespektují a cestu si chtějí přes most zkrátit, neúspěšně. Blokují ho stavební stroje silničářů a hlídají policisté.

„I profesionální řidiči někdy zcela ignorují dopravní značení. Do této chvíle porušilo zákaz šedesát dva řidičů,“ řekl mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. „Viděl jsem dvě zákazové značky, ale viděl jsem tam auta. Tak jsem si řekl, že když všichni jedou, pojedu taky,“ doznal jeden z řidičů.

„Jen za necelou hodinu policisté pokutovali pět řidičů a další uniformy vyděsily a otočili se těsně před značkou,“ komentovala potom celou situaci redaktorka České televize Barbora Žítková, která dění na Nových Mlýnech sledovala.

Podle hlídkujících dopravních policistů většina řidičů jezdí po paměti a na značky se nedívají. Někteří pokutovaní řidiči chybu přiznali, jiní se vymlouvali na navigaci a další na dopravní značení. To přitom na objízdné trasy upozorňuje hned několikrát.

Objízdné trasy
Zdroj: ČT24

Ve směru z Mikulova do Brna najedou řidiči o patnáct kilometrů víc, ve směru do Vídně dokonce o dvacet pět kilometrů. I když zatím policisté na objízdných trasách nemuseli řešit větší problémy, nehody nebo stojící kolony, provoz je tam pomalý a hustý.

Zákaz vjezdu podle silničářů z komunikace zmizí ve čtvrtek odpoledne, tedy dřív, než se původně zamýšlelo. Pak budou řidiči přes most jezdit obousměrně omezenou rychlostí 30 kilometrů v hodině.