Hradec Králové se zbavuje dočasných staveb, u benzinky narazil

Události v regionech: Odstraňování dočasných staveb v Hradci Králové (zdroj: ČT24)

Magistrát Hradce Králové se snaží očistit město od dočasných staveb. Úřady je povolovaly v 90. letech na přesně omezenou dobu. Mnohé z nich brání další výstavbě a rozvoji města. Radnice ale například narazila v případě čerpací stanice na Gočárově okruhu v lokalitě Mileta, kterou rakouská firma OMV odmítá odstranit.

„Tato benzinová pumpa se sem absolutně nehodí. Pumpa tady nemá co dělat, je to takový relikt z 90. let, který byl povolen dočasně na třicet let, toto vypršelo. Rakouská firma OMV by se měla chovat jako v Rakousku a tuto stavbu zlikvidovat,“ řekl zastupitel kraje Martin Hanousek (Zelení).

Na místě má vzniknout městský bulvár, proto město v lokalitě přikupuje další soukromé pozemky za třicet milionů korun. Dočasná stavba čerpací stanice mu ale naplnění představ komplikuje. Podle vyjádření české větve OMV společnost zvažuje využití všech dostupných právních prostředků k tomu, aby k prodloužení dočasnosti čerpací stanice došlo. Další dočasné stavby, které brání rozvoji, nyní radnice zkoumá.