Do rvačky v herně se zapojily desítky osob. Soud případ opět odložil

Soud řeší rvačku v herně (zdroj: ČT24)

Kvůli nemoci jednoho z obžalovaných musel ostravský krajský soud přerušit projednávání kauzy ozbrojeného útoku na ochranku herny v Ostravě. Brutální rvačka, do které se zapojilo přibližně třicet lidí, se stala před dvěma roky. Zraněných bylo osm.

„Jednání bude podle mluvčí ostravského krajského soudu Lucie Olšarové pokračovat příští pátek sedmnáctého února,“ uvedl redaktor České televize Jiří Loučka.

V herně podle žalobce Davida Bartoše létaly vzduchem židle, sklenice a popelníky. Uvnitř se pralo přibližně třicet lidí s šesti členy ochranky. Na lavici pro obžalované nakonec skončilo nejagresivnějších dvanáct obžalovaných. Část z nich, včetně jednoho mladistvého, je už více než dva roky ve vazbě kvůli pokusu o těžkou újmu na zdraví. Právě dnes měly u soudu zaznít závěrečné řeči v kauze.

Rvačka se odehrála v herně Intacto v Ostravě-Bělském Lese. Skupina lidí čelí obžalobě z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě, že budou uznáni vinnými, hrozí dospělým obžalovaným až 12 let vězení, mladistvému pětiletý trest.

Potyčka nastala poté, co členové ochranky vyvedli z podniku dva opilé a nevhodně se chovající hosty. Jeden z nich se ale později vrátil a přivedl si posily. Následná bitka si vyžádala zraněné na obou stranách.