Bruntál má opravený most přes Černý potok a novou cyklostezku

Bruntál – Severomoravské město Bruntál slavnostně uvedlo do provozu kompletně opravený most přes Černý potok v Kavalcově ulici. Rekonstrukce několik měsíců zavřeného mostu stála 3,3 milionu korun a Bruntál ji celou zaplatil ze svého rozpočtu. Skončila také renovace bývalého vojenského areálu, sídliště Rýmařovská.

„Most čekal na opravu dlouhá desetiletí,“ uvedl bruntálský mluvčí Jiří Ondrášek. Rekonstrukce
zahrnovala obnovu hlavní konstrukce mostu a plošnou opravu komunikace včetně přilehlých částí. Při úpravách někdejšího vojenského areálu vznikla nová cyklostezka a in-line dráha. Je dlouhá přes 700 metrů, náklady na projekt, při němž bylo mimo jiné také opraveno na 300 metrů chodníků, přesáhly 2,5 milionu korun.

„Cílem projektu bylo dát území “civilnější„ charakter a zlepšit kvalitu občanské vybavenosti v této okrajové části města,“ uvedl Ondrášek. V místě vznikly nové lávky přes potok, v areálu jsou nové lavičky i odpadkové koše. „Zeleň prošla revitalizací, jejíž součástí byla regenerace travních ploch a výsadba nových dřevin,“ uvedl mluvčí s tím, že 75 procent nákladů pokryla dotace od ministerstva pro místní rozvoj.