Mobilní operátor T-Mobile si vybudoval v Second Life ostrov

Praha - Tuzemský mobilní operátor T-Mobile si vybudoval ve virtuálním internetovém světě Second Life vlastní ostrov. Jeho prostřednictvím chce podpořit zatím ne příliš aktivní českou účast v Second Life a zároveň oslovit různé komunity, na které se operátor zaměřuje i při reálném podnikání.

T-Mobile se rozhodl nezačlenit se do českého města Bohemia, ale koupil samostatný ostrov Makapiti. Na ostrově nabízí virtuálním obyvatelům, tzv. avatarům, přehrávání hudby a klipů, hlasování v hitparádách, minigolf, fotbal, kavárnu nebo pláž. Do reálného světa pak mohou bezplatně odesílat SMS nebo přehrávat hudbu. Firma chystá i virtuální vzdělávací kurzy nebo tiskové konference.

V Second Life působí Český rozhlas i pražská Sparta

Second Life začal vznikat ve společnosti Linden Lab v roce 2000, zpřístupněn byl o tři roky později. V současnosti má kolem 16,1 milionu registrovaných uživatelů, kteří se mohou pod svou novou identitou ve virtuálním světě pohybovat, komunikovat s ostatními, pracovat nebo podnikat. Měnou Second Life je Linden dolar směnitelný za skutečný americký dolar v kurzu 263 Lindenů za jeden USD. 

V Bohemii v rámci Second Life působí například Český rozhlas, vládní agentura CzechTourism, Policie ČR, fotbalová Sparta nebo Brněnské centrum strategických služeb společnosti IBM.